Snáď ani na jedno z posledných online stretnutí sme aspoň okrajovo nevynechali tému pandémie COVID-19 a toho, ako sa nás a našich firiem dotýka. Niekto ju zvláda lepšie, niekto horšie. Preto sme pozvali Andreu Vadkerti a Mária Pažického, ktorí nám porozprávali o tom, ako sa pripraviť a zvládnuť krízové či stresové situácie.

Lets Talk About - Andrea Vadkerti

Andrea nám ponúkla pohľad neurovied na krízy a ich zvládanie. Prešli sme si spoločne aké prístupy fungujú, ako na ne reagujeme a čo naopak nefunguje aj keď sa nám na prvý pohľad javí, že to je najlepší spôsob.

Jej pohľad doplnil Mário Pažický zo Slovenskej armády, ktorý sa podelil o praktické tipy a postupy, ktoré používajú vojaci. Bolo veľmi zaujímavé porovnať prístup ozbrojených síl so svetom biznisu. Oba svety sú síce veľmi odlišné, ale de facto sa snažia dosiahnuť podobný výsledok - navodiť prostredie, v ktorom ľudia spoľahlivo zvládajú výzvy a krízové situácie.

Sme veľmi vďační, že Andrea aj Mário prijali naše pozvanie a spoločnú diskusiu, ktorá sa vďaka ich pohľadom z rôznych uhlov postupne rozprúdila.

Čo nás čaká nabudúce?

Na 25. 2. prijala naše pozvanie Ivana Molnárová, ktorá vedie pracovný portál Profesia.sk. S Ivanou sa budeme rozprávať o týchto zmenách, premenách, no najmä o výzvach a príležitostiach na trhu práce a porozprávame sa aj o tom, ako tieto zmeny prežívali a ako na ne ragovali vo vnútri svojej spoločnosti.